Aktuelt

- SKAL VI TEGNE SPØKELSER?

9. april 2018

-Skal vi tegne spøkelser?


- Skal vi tegne spøkelser? Spør Amund (15).

Midt i rommet på Vålerenga skole har tegneinstruktør Hazel Barstow hengt opp et laken og belyst det fra to sider. Det draperer seg fint, og foldene har ulik grad av skygge. Dagens oppgave på tegnekurset er å trene på nettopp skisse og skyggelegging.

- Det jeg liker aller best på timene er skyggelegging, sier Elizabeth (11). Også liker jeg å tegne folk. Venner og sånn.

Elevene jobber stort sett med de samme oppgavene uavhengig av hvor mye de har tegnet tidligere. Elizabeth har tegnet mye før.

- Jeg tegner på skolen. Mange sier jeg er flink, sier hun med et smil.

- Jeg startet for ikke så lenge siden, forteller Tobias (11).

Etter skisseoppgaven, går gruppen over til fritegning. Elevene jobber med en samarbeidstegning i form av en tre meter lang papirrull. Det er allerede tegninger mange steder på papiret.

- Det som er artig er at man skaper noe sammen. Her kan én elev starte med å tegne noe, og så går andre inn og utvikler tegningen videre, sier Hazel.

- Jeg har tegnet fisken og toget, og så har Amund tegnet den, sier Conrad (11) og peker på tegningen av fisker, tog og dinosaurer.

Maja (13) tegner en leddukke etter modell på sin del av arket. Målet er å få proporsjonene til dukken riktige på tegningen.

- Dette er en jobb som krever tålmodighet, sier Hazel. Maja er veldig nøye, og tegningen blir kjempebra!

Tegnegruppen skal stille ut både samarbeidstegningen og individuelle verk på Vålerenga skole onsdag 25. april kl. 17:30 - 18:30.


Tegning

Tegning

Tegning

Tegning

Tegning


Tilbake til Aktuelt

Oslo Kulturfabrikk

e-post: post@oslokulturfabrikk.no
Tlf: 91 92 20 12

© 2017-2019 Oslo Kulturfabrikk