Artwork: Victoria Haallman Hamre

Elise i Trollenes Verden

Elise i Trollenes Verden er en forestilling med sanger og replikker som er passende for barn i alderen 8 – 12 år. Forestillingen varer i 25 minutter og har fem sanger. Sangene er skrevet for å være enkle å øve inn.

 

Detaljer

Elise bor sammen med moren sin i en helt vanlig by. En vinterdag faller hun gjennom en skjult portal i hagen, og havner i Trollenes Verden. Her bor Tusseladdene som er blide og vennlige troll, Rimtussene, som er forfengelige troll, og Dovregubbene, som er store og sterke troll. Trollene kommuniserer dårlig sammen, og alle utnytter naturressursene grovt.

Elise og trollene opplever noen kraftige vindkast, og Tusseladdene kan fortelle at dette plutselig startet for en liten stund siden, og at de kommer stadig oftere. De er så kraftige at flere Tusseladder har blitt blåst bort og fortsatt er savnet. Elise og trollene legger ut på en reise for å finne ut hvor vinden kommer fra.

Det viser seg at det er Moder Jord som har skapt vinden for å få trollene til å forstå at de må lære å ta vare på naturen. Tusseladdene, Rimtussene og Dovregubbene bestemmer seg for å samarbeide, og lover å ta vare på verdenen sin i fremtiden. Da vil de slippe klimaendringer som de voldsomme vindkastene Moder Jord sendte. Alle takker Elise for hjelpen, og hun drar tilbake til vår verden – som fortsatt har behov for å reddes! 

  • Antall roller kan tilpasses etter behov. 8-17 er veiledende antall roller.
  • Vi gir tillatelse til at grupper tilpasser manuset og gjør de endringer man finner nødvendig og naturlig.
  • Det er skrevet musikk spesielt til forestillingen. Når avtale om fremføring er inngått, mottar man lydfiler digitalt.
  • Musikken til «Elise i Trollenes Verden» er tilgjengelig på alle strømmetjenester, bl.a. Spotify.

 

Bestill manuset til gratis gjennomlesning, og bestill musikalen til fremføring via knappene under. 


Spørsmål? Ta kontakt på: manus@oslokulturfabrikk.no

Copyright 2024

Oslo Kulturfabrikk