GITARLÆRER

Man kan lære seg mye ved å spille på egen hånd, men det er veldig lurt å få hjelp av en fagperson, slik at man kan få veiledning i sin musikalske utvikling, og for å unngå uvaner.

Finn din gitarlærer i Oslo!

Vi mener at interessen for gitar bør dyrkes, og at alle har rett til å gå til en god gitarlærer! Vi er opptatt av at undervisningen skal være lystbetont, og at elevens musikalske interesser bør være sentral i undervisningen. 

Våre lærere er lidenskapelig opptatt av å spille gitar, og har i tillegg musikkutdannelse på høgskole- og universitetsnivå. Vi tilbyr ukentlige gitartimer for utøvere i alle aldre på Vålerenga og Øvingshotellet (Grünerløkka). 

En god gitarlærer kan bl.a. hjelpe deg med:

Hvorfor gå til gitarlærer?

Vi tror at å ha en lengre eller kortere periode med en gitarlærer er en svært god investering for fremtiden, uansett om man er ung eller voksen, om man har lyst til å bli profesjonell gitarist selv, eller om man ønsker å ha gitaren som hobby.

Dersom man blir sittende for mye alene og lære seg sanger og teknikker på egenhånd, kan man ende opp med å legge til seg skadelige uvaner, som å ha en ugunstig sittestilling, eller å ikke slappe godt nok av i kroppen når man spiller.

Man kan også misforstå noen teknikker, slik at man aldri får realisert sitt potensiale som gitarist uten å først “avlære” seg de feilinnlærte teknikkene.

En gitarlærer kan hjelpe deg med å unngå å havne i slike feller, slik at du heller øver effektivt, og får en god fremgang i ditt gitarspill. Våre lærere kan gi deg øvelser og sanger å øve på, tilbakemelding på din spilling, og mye mer. Det at de har solid musikkutdanning på høgskole- og universitetsnivå innebærer at de kan mye mer enn å bare spille gitar, som f.eks. hørelære, musikkteori og samspill.

På gitartimen vil læreren forsøke å kartlegge hva slags ambisjoner og interesser du har, i tillegg til hva slags musikk du liker å spille, og legge opp undervisningen etter det.

Les om våre gitarlærere

Du kan lese mer om våre gitarlærere, og bestille deg en prøvetime ved å trykke på knappen nedenfor. 

Er du ikke helt klar for å starte med gitartimer, eller har dy lyst til å lære noen grep på egen hånd først? Sjekk ut våre bloggposter om gitargrep! I artikkelen “Lær tre grep på gitar” kan du lære akkorder, og mange sanger man kan spille med bare disse tre akkordene. I artikkelen “12 Gitargrep alle burde kunne” kan du lære 12 av de mest anvendelige grepene på gitar. 

Hvis du er interessert i å lære om musikkteori kan vi anbefale musictheory.net. På denne nettsiden kan du trene opp gehøret, lære om noter, tonearter, intervaller og mye mer. For den som er er glad i å pugge, er det til og med en øvelse man kan gjøre for å lære seg hvor de forskjellige tonene er på gitarens gripebrett. Nettsiden er gratis, men man kan kjøpe appen for å støtte de som lager innholdet til siden.

Mange gitarister liker å bruke tabulatur for å lære seg sanger. Tabulatur kan ligne på noter, men er på mange måter mer intuitivt. Linjene representerer gitarens strenger, og tallene representerer hvilke bånd man skal sette fingrene på. Det finnes tabulatur, eller «tabs» som det gjerne kalles, for svært mange kjente låter. Her er noen nettsider med tabulaturer:

https://fingertabs.com/

https://www.classtab.org/

Øvelse gjør mester!