Tegnekurs for voksne

Bli med på våre tegnekurs for voksne! Vi har tegnekurs for nybegynnere og for de som er litt øvet. Kursene passer for deg som har lyst til å komme i gang med tegning, eller deg som har tegnet en stund, og ønsker faglig input.

Tegnekurs for voksne

Vi tilbyr tegnekurs for nybegynnere, tegnekurs for den som er litt øvet i tegning, og kurs i portrettegning. Neste kurs starter torsdag 29. februar på Vålerenga skole. 

Alle nye elever har anledning til å benytte seg av én gratis prøvetime.

Tegnekurs for nybegynnere

Dette kurset passer for alle som har lyst til å begynne å tegne, eller som har tegnet litt før og har lyst til å utvikle seg. Man trenger ikke noen forkunnskaper innenfor tegning for å bli med. Kurset inneholder en innføring i ulike måter å tegne på, grunnleggende visuelle virkemidler, teknikker og kreative prosesser. Fokuset i dette kurset vil være emner som perspektiv, kroki, komposisjon, skyggelegging og abstrahering for å nevne noe.

På hver time kommer læreren til å gi en demonstrasjon av dagens tema, og gå rundt for å instruere og gi tilbakemelding.

Kurs i portrettegning

På dette kurset går vi i dybden på hva som skal til for å tegne portrett gjennom fire kurskvelder. Gjennom kurset vil vår lærer Vincent gå gjennom de mest sentrale konseptene og teknikkene som trengs for å tegne realistiske portretter med gråblyant. Kurset starter 3. april.

Les mer og meld deg på HER.

Tegnekurs for den som er litt øvet

Vårt tegnekurs for den som er litt øvet passer for de som har gått på tegnekurs for nybegynnere eller som har tegnet en del før og som ønsker å lære mer om profesjonelle kunst-teknikker og -prosesser. Kurset inneholder øvelser og oppgaver som hjelper deg med å oppnå høyere tekniske og kunstneriske ferdigheter.

På hver time kommer læreren til å gi en demonstrasjon av dagens tema, og gå rundt for å instruere og gi tilbakemelding.

På tegnekurs for nybegynnere jobber vi med:

På tegnekurs for den som er litt øvet jobber vi med:

Undervisningssteder i Oslo

Faglig og praktisk informasjon

KURS – PRIS 

Tegnekurs for voksne – gruppe, 10×90 minutter  –  2600,-

Tegnekurs for voksne – gruppe, 6×150 minutter (kun Vålerenga)  –  2600,-

Vi sender ut faktura på e-post etter andre kurstime. 

Datoer
Smestad Hasle Vålerenga
5. feb 6. feb
12. feb 13. feb
Vinterferie Vinterferie
26. feb 27. feb 29. feb
Ingen undervisning 5. mars 7. mars
11. mars 12. mars 14. mars
18. mars 19. mars 21. mars
Påskeferie Påskeferie Påskeferie
Fri – andre påskedag 2. april 4. april
8. april 9. april 11. april
15. april 16. april
22. april 23. april
29. april
6. mai

Kontakt oss på: tegning@oslokulturfabrikk.no

Grafitt-blyant/gråblyant – for eksempel Staedtler Mars Luminograph 6B, 3B, 2B, HB og 2H (kan kjøpes løst i bokhandel, og finnes også i sett), eller Faber-Castell Sketch sett

Linjal

Tegneblokk – En blokk med hvitt tegnepapir/skissepapir i størrelse A3 – Velg en papirtype som er mellom 90-224 gram. Dette får du kjøpt på blant annet Kreatima, KEM, Panduro og Clas Ohlson.

Blyantspisser

Viskelær (vanlig skoleviskelær) og kunstnerviskelær (knetgummi, f.eks. fra bokhandel).

En mappe til å legge tegninger i, A3-størrelse

Utstyret kan kjøpes hos for eksempel Kreatima, KEM, TGR, Panduro, Clas Ohlson eller i bokhandel.

Undervisningstider

Gruppe 1 (nybegynner) (venteliste): Tirsdager kl. 18:00 – 19:30

Gruppe 2 (øvet) (venteliste): Tirsdager kl. 19:45 – 21:15

Smestad nybegynner (venteliste): Mandager kl. 20:00 – 21:30

Vålerenga nybegynner: Torsdager kl. 18:30 – 21:00

Et utvalg tegninger fra våren 2023

Instruktører

Tegning for barn og unge, tegnekurs for voksne

Vincent Langaard har en bachelorgrad i kunst fra Glasgow School of Art, og diplomer fra kurs ved blant annet Edinburgh Atelier of Fine Art, Strykejernet Kunstskole og Morten W. Reigstad. Han har lang erfaring med tradisjonelle teknikker både i tegning og maling, men bruker også moderne virkemidler i sitt arbeid.

Ved siden av undervisningen jobber Vincent som billedkunstner. Les mer om Vincent, og sjekk ut hans arbeid på hans hjemmeside: www.vincentlangaardart.com, eller følg han på Instagram (@langaardart).

Vincent er også svært populær på TikTok (@aliencowboy51) , der han blant annet deler tips og triks om tegning og maling. 

Vincent Langaard

Vincent Langaard

Vincent Langaard har en bachelorgrad i kunst fra Glasgow School of Art, og diplomer fra kurs ved blant annet Edinburgh Atelier of Fine Art, Strykejernet Kunstskole og Morten W. Reigstad. Han har lang erfaring med tradisjonelle teknikker både i tegning og maling, men bruker også moderne virkemidler i sitt arbeid. Ved siden av undervisningen jobber Vincent som billedkunstner. Les mer om Vincent, og sjekk ut hans arbeid på hans hjemmeside: www.vincentlangaardart.com, eller følg han på Instagram (@langaardart). Vincent er også svært populær på TikTok (@aliencowboy51) , der han blant annet deler tips og triks om tegning og maling.

Copyright 2024

Oslo Kulturfabrikk